Oltchim și-a luat avânt spre finala Champions League după ce a remizat la Györ, scor 25-25 sâmbătă, în manșa tur a semifinalelor. ProSport vă prezintă punctele esențiale prin care campioana României a reușit să obțină un excelent rezultat în perspectiva returului.
1. Zidul chinezesc Arma numărul unu a campioanei României a fost defensiva. Valeria Beșe a ras practic totul în stânga și în dreapta, iar Steluța Luca a sufocat-o pe principala „gură de tun”, Eduarda Amorim. De cele mai multe ori, Györ a dat impresia că se izbește de zidul chinezesc. Apoi, Ada Nechita a făcut-o inexistentă pe teren pe Orsolya Verten. Structura de rezistență a fost Paula Ungureanu.
2. Aripi forte Katalin Palinger, portarul de la Györ, și-a ținut în viață echipa, dar a „păcătuit” totuși la un capitol, la nivelul extremelor. Ada Nechita a avut un joc complet la Györ, având randament maxim și în atac. La cea mai bună evoluție din acest sezon, extrema dreaptă a înlocuit-o cu brio pe Ramona Maier, absentă din cauza unei accidentări, și a înscris de fiecare dată când a avut ocazia. Partea stângă a dat, la rându-i, recital. Iulia Pușcașu, atât cât a rezistat fizic, iar spre final Roxana Gatzel au înscris goluri importante pentru Vâlcea.
3. Semicerc de vis Forța de atac a Oltchimului a constat, la Györ, în linia de șase metri. Pe lângă extreme, care au contribuit cu 10 goluri, Vâlcea a perforat defensiva maghiară și prin doi pivoți, Oana Manea și Ionela Stanca. Extrem de fâșnețe, „jucăușele” handbaliste au găsit de multe ori prim-planul spre poarta lui Palinger. Au marcat șapte goluri, dar au mai scos și alte trei aruncări de la șapte metri, două dintre acestea transformate de Neagu și Gatzel.
4. Sacrificiu extrem Oltchim a reușit să ia o opțiune importantă pentru calificare și pentru că jucătoarele au evoluat tot meciul la sacrificiu. Fetele lui Radu Voina au avut puterea să revină de fiecare dată când gazdele păreau că iau meciul pe cont propriu. Un avantaj l-a reprezentat și banca de rezerve mai bogată a Oltchimului, antrenorul Radu Voina permițându-și de cele mai multe ori să folosească un sextet în atac și altul, schimbat substanțial, în defensivă. De partea cealaltă, Györ a mizat în acest meci pe nouă jucătoare mari și late.
„Calificarea în finală se reduce acum la un singur meci, care se joacă la Vâlcea. Șansele noastre au crescut la 60%”, Ioan Gavrilescu, președinte CS Oltchim
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER